26. dubna 2012

Eega - I hmyz má rád pomstu za studena

Samozřejmě, že většina indických filmů má své mouchy. Na tom není nic neobvyklého. Zde prezentovaný telugsko-tamilský snímek má ovšem jednu mouchu přímo v hlavní roli, a není to moucha ledajaká. Posuďte sami:



Ano, tyhle příběhy už z indických filmů dobře známe - velká láska, smrt, reinkarnace a pomsta. Ale prozatím jsme byli zvyklí na to, že zahynulí hrdinové se vraceli do světa opět v lidské podobě, nikoli jako mouchy, které způsobují spektakulární automobilové havárie.

Za scénářem i režií stojí slavný telugský filmař S.S. Rajamouli, muž neotřelých nápadů a talentů pro akční scény, který do technicky poměrně zaostalého Tollywoodu přinesl mnoho pokročilých trikových technologií (vzpomeňme na výborné digitální město v jeho Magadheerovi). Jeho starší filmy byly sice kvalitativně dosti nevyrovnané, nicméně u jeho posledního díla, komedie Maryadha Ramanna inspirované jednou z grotesek Bustera Keatona, jsem se už bavil od začátku do konce a úchvatný trailer na Eega (v tamilské verzi Naan Ee) dává příslib ultimátního zážitku.


Film, který rozhodně nešetří speciálními efekty, stál asi 10 milionů USD, tedy zhruba o milion dolarů více než  Magadheera a o pět milionů více než Anaganaga O Dheerudu (když už jsme u těch tollywoodských trikových blockbusterů) a do kin půjde na konci května.

Oficiální stránku filmu si můžete prohlédnout zde.
Recenzi na Rajamouliho Yamadongu (2007) od Remini zase zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat